L 193 Lov om ændring af lov om ferie.

(Feriegodtgørelse og ferietillæg af lønmodtagernes bidrag til arbejdsmarkedsuddannelsesfonden).

Samling: 1984-85
Status: Stadfæstet
Lov nr. 204 af 22-05-1985
Efter 1. behandling henvist til arbejdsmarkedsudvalget.

Loven indeholder bestemmelse om, at lønmodtagernes bidrag til arbejdsmarkedsuddannelsesfonden skal indgå i det beregningsgrundlag, som danner grundlag for beregningen af feriegodtgørelse.

Om baggrunden for lovforslaget oplystes bl.a. følgende i de ledsagende bemærkninger:

»Ved lov nr. 268 af 22. maj 1974 gennemførtes en ændring af ferieloven, idet der som et nyt 2. punktum til § 16, stk. 1, i ferieloven blev indført en bestemmelse om, at arbejdsgiveren yder feriegodtgørelse og ferietillæg af lønmodtagerens bidrag til de pensionsordninger, der er omfattet af afsnit I i lov om beskatning af pensionsordninger m.v. Der skal således ydes feriegodtgørelse af andre former for bidrag, herunder bidraget til ATP, der skattemæssigt behandles på samme måde som bidraget til arbejdsmarkedsuddannelsesfonden.

Dette misforhold, der formentlig er opstået ved en forglemmelse i forbindelse med vedtagelse af lovforslaget om en arbejdsmarkedsuddannelsesfond, må derfor rettes.«

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 125 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, VS og KrF) mod 4 (FP), medens 1 (Sønderby (V)) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Børge Bakholt (S), Jette Thomsen (KF), Ole Henriksen (SF), Knud Erik Sværke (RV) og Elisabeth Bruun Olesen (VS)