B 124 Folketingsbeslutning om indgreb imod misbrug af konkurs- og selskabslovgivningen m.v.

Samling: 1984-85
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Beslutningsforslaget skal ses i sammenhæng med forslag til folketingsbeslutning om ændrede regler for salærberegning og behandling af konkursboer m.v., se B. II., nr. 54, idet de to forslag er behandlet sammen, således at dele fra de to beslutningsforslag er indarbejdet i folketingsbeslutningens tekst.

Med vedtagelsen af beslutningsforslaget opfordres regeringen til inden udgangen af 1986 at fremsætte lovforslag om indgreb imod misbrug af konkurs- og selskabslovgivningen samt at træffe foranstaltninger til ændring af salærreglerne ved behandling af konkursboer m.v. og af bobehandlingsreglerne i øvrigt.

I overvejelserne herom bør indgå følgende momenter:

a. En person skal ved dom kunne frakendes retten til på ny at drive erhvervsvirksomhed i selskabsform i en periode på indtil 5 år.

b. Salær til kurator fastsættes af skifteretten efter en konkret bedømmelse og beregnes uafhængigt af bobehandlingsformen og af hvorvidt virksomheden videreføres, rekonstrueres eller helt ophører.

c. Skifteretten skal kunne udpege en forretningskyndig medhjælp til at rådgive kurator.

d. Vurdering af boets aktiver skal altid foretages ved en sagkyndig vurderingsmand.

Forslaget vedtoges enstemmigt med 143 stemmer.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Flemming Hansen (KF), Bjørn Elmquist (V), Leif Hermann (SF), Jørgen Estrup (RV), Birgith Mogensen (CD), Jørgen Lenger (VS), Kristen Poulsgaard (FP) og Ole Maisted (FD)