L 79 Lov om ændring af lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v. og forskellige andre skattelove

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel ()
Samling: 1982-83
Status: Stadfæstet
Lov nr. 144 af 13-04-1983
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven går ud på at give visse børsnoterede investeringsselskaber samme skattemæssige stilling i relation til modtagne aktieudbytter som investeringsforeninger, der er forpligtet til at udlodde hele den i indkomståret indvundne indtægt til medlemmerne.

Loven går endvidere ud på, at udbytte fra udenlandske datterselskaber, der er beskattet efter regler, der ikke i væsentlig grad afviger fra reglerne her i landet, ikke medregnes i moderselskabets skattepligtige indkomst.

Endelig indeholder loven visse mindre ændringer af de gældende regler om sambeskatning af selskaber samt en bemyndigelse for skatte- og afgiftsministeren til at kunne fritage visse havne og forsyningsværker for skattepligt.

I udvalgets betænkning stillede ministeren for skatter og afgifter ændringsforslag, hvorefter skattefritagelse for almennyttige boligselskaber i medfør af selskabsskattelovens § 3, stk. 1, nr. 7, ikke længere gøres afhængig af, at vedtægterne af godkendt af boligministeren, samt ændringsforslag om, at byfornyelsesselskaber sidestilles med saneringsselskaber, der er fritaget for beskatning i medfør af selskabsskattelovens § 3, stk. 1, nr. 13.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 99 stemmer mod 24 (SF, FP og VS). Ingen undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Hagen Hagensen (KF), Anders Christian Poulsen (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Poul Emmert Andersen (CD), Mogens Glistrup (FP) og Aase Olesen (RV)