L 82 Forslag til lov om lov om ændring af lov om afgift af visse detailsalgspakninger.

Af: Minister for skatter og afgifter Mogens Lykketoft ()
Samling: 1981-82 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Ved lovforslaget blev foreslået en forhøjelse af afgiftsatserne på detailsalgspakninger på ca. 150 pct.

Lovforslaget gav desuden virksomheder, der handler med ubrugt afgiftspligtig emballage, mulighed for registrering hos toldvæsenet og dermed mulighed for at indkøbe og indføre emballage uden afgiftsberigtigelse.

Mellemhandlerne ville derved blive ligestillet med fremstillingsvirksomheder i konkurrencemæssig henseende, da deres likviditet ikke længere belastes med afgift af indkøbte lagervarer.

Lovforslaget indeholdt endvidere en ændring af lovens straffebestemmelser, der vil bringe dem i overensstemmelse med de nugældende principper for udformning af straffebestemmelser i afgiftslovgivningen.

Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med følgende lovforslag:

Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven. (Personbiler m.v.) (A.II. nr. 31), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af øl. (A.II. nr. 32), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af vin og frugtvin m.m. (A.II. nr. 33), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af spiritus m.m. (A.II. nr. 34), Forslag til lov om ændring af lov om tobaksafgifter. (A.II. nr. 35), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af chokolade- og sukkervarer m.m. (A.II. nr. 36), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af konsumis. (A.II. nr. 37), Forslag til lov om ændring af lov om forskellige forbrugsafgifter. (Forhøjelse af afgiften af glødelamper m.v. og afgiften af kaffe og te m.v.). (A.II. nr. 38), Forslag til lov om ændring af lov om forbrugsbegrænsende foranstaltninger. (Afgift af videobånd m.v.). (A.II. nr. 39), Forslag til lov om afgift af visse busrejser. (A.II. nr. 41), Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (A.II. nr. 42) og Forslag til lov om ændring af lov om afgift af lystfartøjsforsikringer. (Omlægning af afgiften og ophævelse af lov om oprettelse af et lystfartøjsregister). (A.II. nr. 43).

Der henvises til omtalen af A.II. nr. 32.

Lovforslaget kom ikke til 3. behandling på grund af udskrivning af folketingsvalg.
Partiernes ordførere
Børge Bakholt (S), Anders Christian Poulsen (V), Ivar Hansen (V), Uffe Ellemann-Jensen (V), Lars P. Gammelgaard (KF), Erling Askjær Jørgensen (FP), Mogens Glistrup (FP), Ove Jensen (FP), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Mikael Lennart Waldorff (VS), Niels Bollmann (CD), Ole Flygaard (DR) og Arne Bjerregaard (KrF)