L 73 Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven.

(Personbiler m.v.).

Af: Minister for skatter og afgifter Mogens Lykketoft ()
Samling: 1981-82 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget. Lovforslaget gik ud på at forhøje den beløbsgrænse, der danner overgrænse ved afskrivning på visse biler. Den tilsvarende beløbsgrænse vedrørende såkaldte blandede driftsmidler blev også foreslået forhøjet.

Den eksisterende beløbsgrænse på 65.000 kr. blev fastsat i 1976, og den foreslåede forhøjelse må ses på baggrund af prisudviklingen i de forløbne år.

For indkomståret 1982 skulle beløbsgrænsen efter lovforslaget være 100.000 kr. Beløbet skulle herefter reguleres efter reguleringspristallet.

Lovændringen skulle efter forslaget gælde biler og blandede driftsmidler, der anskaffes fra og med den 3. november 1981.

Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med følgende nedenfor omtalte lovforslag.

Forslag til lov om ændring af lov om afgift af øl. (A. II. nr. 32), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af vin og frugtvin m.m. (A. II. nr. 33), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af spiritus m.m. (A. II. nr. 34), Forslag til lov om ændring af lov om tobaksafgifter. (A. II. nr. 35), Forslag til lov om ændring af lov om afgift chokolade- og sukkervarer m.m. (A. II. nr. 36), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af konsumis. (A. II. nr. 37), Forslag til lov om ændring af lov om forskellige forbrugsafgifter. (Forhøjelse af afgiften af glødelamper m.v. og afgiften af kaffe og te m.v.). (A. II. nr. 38), Forslag til lov om ændring af lov om forbrugsbegrænsende foranstaltninger. (Afgift af videobånd m.v.). (A. II. nr. 39), Forslag til lov om ændring af lov om afgift af visse detailsalgspakninger. (A. II. nr. 40), Forslag til lov om afgift af visse busrejser. (A. II. nr. 41), Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (A. II. nr. 42) og Forslag til lov om ændring af lov om afgift af lystfartøjsforsikringer. (Omlægning af afgiften og ophævelse af lov om oprettelse af et lystfartøjsregister) (A. II. nr. 43).

Af udvalgets betænkning fremgår, at lovforslaget blev indstillet til vedtagelse af alle repræsenterede partier på nær socialistisk folkeparti.

Lovforslaget kom ikke til 3. behandling på grund af udskrivning af folketingsvalg.
Partiernes ordførere
Børge Bakholt (S), Anders Christian Poulsen (V), Ivar Hansen (V), Uffe Ellemann-Jensen (V), Lars P. Gammelgaard (KF), Erling Askjær Jørgensen (FP), Mogens Glistrup (FP), Ove Jensen (FP), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Mikael Lennart Waldorff (VS), Niels Bollmann (CD), Ole Flygaard (DR) og Arne Bjerregaard (KrF)