L 28 Lov om skattegodtgørelse m. v. for indkomståret 1978 og om ændring af kildeskatteloven.

Af: Minister for skatter og afgifter Jens Kampmann (S)
Samling: 1977-78
Status: Stadfæstet
Lov nr. 605 af 14-12-1977
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Ved loven frafaldtes kravet om udstedelse af godtgørelsesbeviser for indkomståret 1978.

Endvidere bemyndigedes ministeren for skatter og afgifter til at fastsætte regler om, at der ikke skal indeholdes udbytteskat i udbytter, som danske moderselskaber modtager fra danske datterselskaber, Det samme gælder, hvor ikke-skattepligtige foreninger og institutioner m. v. modtager udbytte.

En tilsvarende regel indførtes med hensyn til aktieudbytte, der ikke er undergivet nogen indkomstbeskatning, fordi det indgår i en opsparing i pensionsøjemed, som omhandlet i pensionsbeskatningslovens kapitel 1, eller i en båndlagt kapital, hvor kapitalens afkast skal oplægges indtil et fastsat tidspunkt.

I skatte- og afgiftsudvalgets betænkning indstilledes lovforslaget til vedtagelse med et af ministeren stillet ændringsforslag af udvalget med undtagelse af socialistisk folkepartis og Danmarks kommunistiske partis medlemmer af udvalget.

Lovforslaget vedtoges ved 3. behandling med 135 stemmer mod 10 (DKP og VS). 6 medlemmer (SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Leif Glensgård (FP), Anders Andersen (V), Niels Bollmann (CD), Hagen Hagensen (KF), Ole Olsen (SF), Jørgen Jensen (DKP), Svend Hjortlund Christensen (DR), Arne Bjerregaard (KrF) og Bernhard Baunsgaard (RV)