L 2 Lov om ændring af investeringsfondsloven og kildeskatteloven.

Af: Minister for skatter og afgifter Jens Kampmann (S)
Samling: 1977-78
Status: Stadfæstet
Lov nr. 565 af 16-11-1977
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Ved loven er foretaget ændring i lov om investeringsfonds og lov om opkrævning af indkomst- og formueskat for personer m. v. (Kildeskat) vedrørende opgørelsen af det overskud, hvoraf der kan beregnes henholdsvis henlæggelse til investeringsfond og overførsel af andel til beskatning hos en medhjælpende hustru. Ved overskudsopgørelsen skal der reguleres med valutakurstab og -gevinst på samme måde, som der også reguleres med renteudgifter og -indtægter.

Endvidere er anvendelsesområdet for investeringsfondshenlæggelser udvidet til også at omfatte dræningsanlæg på jordbrugsbedrifter.

I skatte- og afgiftsudvalgets betænkning indstilledes lovforslaget til vedtagelse uændret af udvalget med undtagelse af socialistisk folkepartis og Danmarks kommunistiske partis medlemmer af udvalget.

Lovforslaget blev ved 3. behandlingen vedtaget med 95 stemmer mod 5 (DR). 12 medlemmer (SF, DKP og VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Ove Jensen (FP), Anders Andersen (V), Arne Melchior (CD), Hagen Hagensen (KF), Ole Olsen (SF), Svend Hjortlund Christensen (DR), Kaj Hansen (DKP) og Bernhard Baunsgaard (RV)