L 179 Lov om ændring af forskellige skattelove.

(Udligningsskat m. v.).

Af: Minister for skatter og afgifter Jens Kampmann (S)
Samling: 1977-78
Status: Stadfæstet
Lov nr. 194 af 03-05-1978
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven går ud på at begrænse antallet af tilfælde, hvor der skal pålignes udligningsskat ved udlodning af indkomster fra udlandet.

I sammenhæng hermed bestemmer loven, at påligningen af udligningsskat skal gøres betinget af, at der i en 5-års periode til stadighed er konstateret en negativ saldo på den såkaldte udligningskonto.

Begrænsningen sker ved, at der ikke skal betales udligningsskat ved udlodning af indkomster fra udlandet i det omfang der - set under ét - enten her i landet eller i udlandet er betalt en 37 pct.-selskabsskat af indkomsterne. I relation til reglerne om udligningsskat sidestilles således nu skatter betalt i udlandet med betalt dansk selskabsskat.

Endvidere skete der visse mindre ændringer i lov om beskatning ved fusion af aktieselskaber.

Loven gælder fra og med det indkomstår, der ligger til grund for selskabernes skatteansættelse for skatteåret 1978- 79.

Baggrunden for fremsættelsen af lovforslaget var det forlig, som socialdemokratiet, venstre, det konservative folkeparti og det radikale venstre indgik den 31. august 1977.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget med 121 stemmer mod 15 (SF, DKP og VS).
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Leif Glensgård (FP), Uffe Ellemann-Jensen (V), Hagen Hagensen (KF), Niels Bollmann (CD), Ole Olsen (SF), Kaj Hansen (DKP), Arne Bjerregaard (KrF) og Bernhard Baunsgaard (RV)