Efter 1. behandling henvist til arbejdsmarkedsudvalget.
Efter lovforslaget kan en virksomhed, der erklæres konkurs, træder i likvidation, eller hvis indehaver dør, ikke blokeres af fagforeningerne på grund af forhold, der ligger forud for konkursen, likvidationen eller virksomhedsindehaverens død. Ligeledes kan en arbejdsplads ikke blokeres på grund af forhold hos en arbejdsgiver, som tidligere har udført arbejde på arbejdspladsen, men hvor arbejdet er overtaget af en anden arbejdsgiver.
Det foreslås, at overtrædelse heraf straffes med bøde.
Om baggrunden for lovforslaget hedder det i de ledsagende bemærkninger:
„Dette lovforslag fremsættes for at få fastslået, at en virksomhed under likvidation eller dødsboskifte ikke kan blokeres af fagforeningerne på grund af lønkrav, som ikke er betalt for tiden før fallitten eller inden dødsfaldet, idet lønmodtageren har mulighed for at anmelde kravet for Lønmodtagernes Garantifond. Som forholdene er nu, blokerer man ofte virksomheden for at få løntilgodehavendet udbetalt straks af boet, der fortsætter driften, idet man ikke ønsker at vente på den ekspeditionstid, garantifonden har. Herved kan man bringe virksomhedens fortsatte drift i fare og påføre boet betydelige tab, idet en virksomhed, der er standset, ikke kan afhændes på en så hensigtsmæssig måde som en virksomhed, der er igangværende.
Det samme gør sig gældende, når en håndværksmester har været ude af stand til at gennemføre en entreprise og denne så skal fortsættes af en anden mester. Også i disse tilfælde har fagforeningerne blokeret arbejdspladsen, indtil den fallerede mesters løngæld er betalt af den nye mester eller bygherren, hvilket ikke kan være rimeligt efter oprettelsen af Lønmodtagernes Garantifond."
Ved 1. behandling tog arbejdsministeren afstand fra lovforslaget, hvilket også i overvejende grad var tilfældet, for så vidt angik de øvrige partiers ordførere.
Udvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.