L 184 Lov om sygehusvæsenets deltagelse i uddannelse inden for kliniske fag ved det lægevidenskabelige studium m.v.

Af: Undervisningsminister Ritt Bjerregaard (S)
Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 296 af 26-06-1975
Efter 1. behandling henvist til undervisningsudvalget.

Ved loven bemyndiges undervisningsministeren til efter forhandling med indenrigsministeren at fastsætte, ved hvilke sygehuse m.v. i amtskommunerne og Københavns og.Frederiksberg kommuner undervisning i kliniske fag ved det lægevidenskabelige studium og tandlægestudiet skal foregå. Det bestemmes tillige, at staten yder kommuner og amtskommuner refusion for de med undervisningen forbundne merudgifter.

Loven gør det muligt for undervisningsministeren at tilpasse omfanget af undervisningshospitaler til den til enhver tid eksisterende tilgang til lægeuddannelsen og til de foreliggende bevillingsmæssige rammer. Desuden betyder loven en administrativ ligestilling mellem undervisningen i Københavnsområdet på den ene side og undervisningen i Odense og Århus på den anden side.

Ved 3. behandling vedtoges loven med 122 stemmer (S, V, RV, KF, SF, KrF og CD) mod 27 stemmer (FP og VS), medens 7 (DKP) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Tove Nielsen (V), Finnur Erlendsson (FP), Edele Kruchow (RV), Kristine Heltberg (SF), Gerda Møller (KF), Christian Christensen (KrF), Hanne Reintoft (DKP) og Preben Wilhjelm (VS)