L 173 Lov om ændring af lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v.

Af: Minister for skatter og afgifter Svend Jakobsen (S)
Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 238 af 12-06-1975
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven har til formål at inddrage Dansk Ehsportfinansieringsfond i kredsen af skattefrie institutioner.

Loven medfører endvidere en redaktionel ændring af reglerne om udlandsfradrag samt en ændring af bestemmelserne om mandtalsoptagelse af selskaber og foreninger m.v. med henblik på at opnå en forenkling af dette arbejde.

Endelig ajourføres rentesatsen ved tilbagebetaling af for meget erlagt selskabsskat med de for personer gældende regler.

Skatte- og afgiftsudvalget, hvortil lovforslaget blev henvist efter 1. behandling, drøftede spørgsmålet om indførelse af beskatning af sparekasser, herunder de overgangsregler, der må fastsættes bl. a. vedrørende skattemæssige afskrivninger og opgørelse af fortjeneste eller tab på værdipapirer.

I udvalgets betænkning anføres følgende om problemet:

„Ministeren for skatter og afgifter har under et samråd herom meddelt, at han er indstillet på at søge en hurtig afklaring af disse problemer, således at lovforslag om beskatning af sparekasser kan fremsættes umiddelbart ved begyndelsen af næste folketingsår med henblik på ikrafttræden den 1. januar 1976."

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget med 136 stemmer mod 22 (FP), medens 1 medlem (Rosing) tilkendegav, at han hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), J. E. Foged (V), Mogens Glistrup (FP), Ebba Strange (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Ib Stetter (KF), Arne Bjerregaard (KrF) og Knud Jespersen (DKP)