Efter 1. behandling henvist til udvalg på 17 medlemmer: Erik Andersen (Fr.borg amt), Finn Christensen [formand], Harris Jensen, Anker Jørgensen, Risgaard Knudsen, Evald Kristensen, Bertel Pedersen, Arne Larsen [næstformand], Grete Westergaard, Simonsen, Mads Eg Damgaard, Lis Møller, Robert Christensen, Kofoed, Brøndlund Nielsen, Erik Hansen, Valbak.
Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling. Ved loven, der trådte i kraft den 1. april 1972, er der gennemført følgende forbedringer af arbejdsløshedsforsikringen:
Dækningsprocenten er forhøjet fra at udgøre højst 80 pct. af medlemmets hidtidige arbejdsfortjeneste til at udgøre højst 90 pct. heraf.
Den arbejdsfortjeneste, der danner grundlaget for beregningen af dagpengene, forhøjes med beløb, hvormed lønnen inden for vedkommende faglige område ændres i kraft af pristalsreguleringen. Ændringen har især betydning for langvarigt ledige Efter de hidtidige bestemmelser kunne det ske, at deres dagpenge blev beregnet på et grundlag, der var mere end 2 år gammelt.
De bestemmelser, der har ført til, at arbejdstiden af understøttelsesmæssige grunde i visse tilfælde er blevet nedsat ved overenskomst mellem arbejder og arbejdsgiver i videre omfang, end de beskæftigelsesmæssige årsager har tilsagt det, er blevet ophævet.
En arbejdsløshedskasse, der har indtægter ud over medlemsbidrag (formueindtægter) er berettiget til — foruden renteindtægterne af formuen — at anvende indtil 15 pct. årlig af kapitalen til dækning af administrationsudgifter og til nedsættelse af medlemsbidrag. Hidtil har procentsatsen været 10.
Gyldigheden af de midlertidige bestemmelser om nyuddannedes ret til dagpenge er blevet forlænget med 1 år.
Endelig er der åbnet adgang for arbejdsministeren til at bemyndige arbejdsdirektøren til at fravige bopælskravet for grænsegængere i henseende til medlemskab af arbejdsløshedsforsikringen.
Lovforslaget fik ved 1. behandling støtte af Erik Andersen (Fr. borg amt)(S), medens Simonsen (KF), Robert Christensen (V) og Erik Hansen (RV) stillede sig afvisende eller tvivlende over for rigtigheden af på dette tidspunkt at foretage en forhøjelse af dækningsprocenten. Arne Larsen (SF) fandt ikke lovforslaget tilstrækkeligt vidtgående.
I den af udvalget afgivne betænkning indstillede et mindretal (socialdemokratiets medlemmer af udvalget) lovforslaget til vedtagelse uændret, medens et andet mindretal (socialistisk folkepartis medlemmer af udvalget) indstillede lovforslaget til vedtagelse med et ændringsforslag, hvorefter dækningsprocenten ville være 100. Et tredje mindretal (det konservative folkepartis, venstres og det radikale venstres medlemmer af udvalget) indstillede lovforslaget til forkastelse, idet man fremhævede, at maksimum for dagpengene allerede på grund af den gældende automatiske stigning ville blive forhøjet fra 93 kr. pr. dag til 106 kr. pr. dag.
Lovforslaget blev efter yderligere indgående debat, og efter at socialistisk folkepartis ændringsforslag var blevet forkastet ved 2. behandling, vedtaget med 86 stemmer mod 84.
Udvalget bestod i henhold til særlig vedtagelse indtil folketingsårets slutning.