L 42 Forslag til konkurrencelov.

Af: Handelsminister Ove Hansen (S)
Samling: 1967-68 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Lovforslaget var — bortset fra enkelte ændringer af teknisk karakter — enslydende med det forslag til ny konkurrencelov, som fremsattes i folketingsåret 1966-67, 2. samling, og hvorom henvises til den udførlige omtale i folketingsårbogen 1966-67, side 499 ff.

Lovforslaget var foreslået sat i kraft den 1. januar 1968.

Ved genfremsættelsen af lovforslaget fremhævede handelsministeren, at det folketingsudvalg, som i folketingsåret 1966-67 havde behandlet lovforslaget, havde fremsat ønske om en yderligere belysning af spørgsmålet om oprettelse af et opinionsnævn, inden endelig stilling kunne tages. Handelsministeren henviste i forbindelse hermed til, at den tidligere handelsminister ved lovforslagets første fremsættelse havde udtalt, at han ville finde det værdifuldt, om en. undersøgelse af dette spørgsmål blev foretaget, således at der på privat basis eventuelt kunne etableres et organ af denne art. Den tidligere handelsminister havde endvidere senere givet udtryk for, at han om nødvendigt gerne ville formidle en kontakt mellem de interesserede organisationer om dette spørgsmål. En sådan kontakt skulle efter det oplyste være blevet etableret i mellemtiden, og ministeren gik derfor ud fra, at det nye folketingsudvalg ville modtage orientering om organisationernes overvejelser.

Lovforslaget behandledes i folketinget sammen med det nedenfor omtalte forslag til lov om ændring i lov om indseende med priser og fik på ny ved 1. behandlingen en stort set velvillig modtagelse, selv om det rummede et stort antal problemer, som ønskedes overvejet nærmere i et udvalg.

Det udvalg, hvortil lovforslaget henvistes, afgav ikke betænkning inden folketingsvalget.
Partiernes ordførere
Viola Nørløv (S), Jørgen Jensen (KF), Jens Peter Jensen (V), Gunhild Due (SF), Hilmar Baunsgaard (RV) og Poul Antonsen (LC)