L 21 Lov om ændring af lov om beskatningen af renteforsikringer m. v.

Af: Finansminister Henry Grünbaum (S)
Samling: 1966-67 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 202 af 03-06-1967
Loven indeholder nogle få ændringer i lov om beskatningen af renteforsikringer m. v., jfr. lovbekendtgørelse nr. 263 af 23. juni 1965 som ændret ved lov nr. 240 af 8. juni 1966. Ændringerne er udelukkende redaktionelle følger af den samtidig vedtagne lov om ophævelse af lov om indskud på kapitalbindingskonti, se side 140.

Lovforslagets indhold var blevet ændret under folketingsbehandlingen. I sin oprindelige form indeholdt lovforslaget tillige en bestemmelse om, at den i renteforsikringslovens § 1, stk. 1, litra d, fastsatte beløbsgrænse for fradrag for bl. a. præmier til kapitallivsforsikringer og indskud på selvpensionerings- og børneopsparingskonti skulle nedsættes fra 2.500 kr. til 1.500 kr. Når dette fradrag ikke længere tillige skulle rumme indskud på kapitalbindingskonti, fandt finansministeren denne begrænsning naturlig.

Under folketingsbehandlingen var tillige vedtaget en redaktionel ændring, der var en konsekvens af ændringen af lovforslaget om ophævelse af kapitalbindingsloven.

Lovforslaget fremsattes og behandledes i folketinget sammen med det nævnte forslag til lov om ophævelse af lov om indskud på kapitalbindingskonti, hvortil der henvises med hensyn til omtalen af folketingsbehandlingen.
Partiernes ordførere
Egon Jensen (S), Henry Christensen (V), Erik Haunstrup Clemmensen (KF), Aksel Larsen (SF), Arthur Jakobsen (RV) og Niels Westerby (LC)