L 79 Forslag til lov om ændring af lov om de gymnasiale uddannelser.

(Lempelse af krav om, at interne prøver skal afholdes som årsprøver).

Af: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet
Forslaget vedrører gymnasiereformen, hvor det på baggrund af de første erfaringer med loven er vurderingen, at lovkravet om, at de interne prøver, som eleverne i de 3-årige gymnasiale uddannelser i løbet af deres uddannelse skal aflægge som prøvetræning, skal afholdes som årsprøver, ikke er hensigtsmæssigt.

Med forslaget forslås det på den baggrund, at interne prøver i studieretningsfag, i dansk på A-niveau og i matematik på A- eller B-niveau i de 3-årige gymnasiale uddannelser ikke nødvendigvis skal afholdes som årsprøver. Den enkelte institution vil dermed få større fleksibilitet i forhold til afvikling heraf, herunder at kunne sikre en hensigtsmæssig udnyttelse af lærerressourcerne.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 110 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, ALT, NB og LA), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Jens Joel (S), Christoffer Aagaard Melson (V), Anne Sophie Callesen (RV), Marie Krarup (DF), Astrid Carøe (SF), Jakob Sølvhøj (EL), Mai Mercado (KF), Torsten Gejl (ALT) og Henrik Dahl (LA)