F 34 Hvad kan regeringen oplyse om den stigende antisemitisme i muslimske miljøer i Danmark?

Til: Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) Undervisningsminister og Bertel Haarder (V)
Samling: 2008-09
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende forslag til vedtagelse:

V 65. Af Martin Henriksen (DF), Anne-Mette Winther Christiansen (V) og Helle Sjelle (KF).

Fremsat 17-04-09 ..... FF 5718
Vedtaget 21-04-09 ..... FF 5836

V 66. Af Ole Hækkerup (S), Kamal Qureshi (SF), Morten Østergaard (RV), Johanne Schmidt-Nielsen (EL) og Simon Emil Ammitzbøll (UFG).

Fremsat 17-04-09 ..... FF 5730
Bortfaldet 21-04-09 ..... FF 5836

Fuld tekst:

V 65:

»Folketinget tager afstand fra og fordømmer på det kraftigste den stigende antisemitisme i visse muslimske miljøer.

Folketinget pålægger regeringen - inden udgangen af 2009 - at udarbejde og fremlægge en handlingsplan, der skal sikre, at religionsfriheden og andre grundlæggende frihedsrettigheder genoprettes, således at borgerne kan færdes frit i samfundet og eksempelvis lade deres børn indskrive i folkeskolen uden frygt for repressalier.«

V 66:

»Folketinget bekræfter opbakningen til bekæmpelsen af antisemitisme og overgreb mod minoriteter i det danske samfund.

Selv om mindretalsbeskyttelse er en del af det danske demokrati, er der i det danske samfund til stadighed grupper og enkeltpersoner, der ønsker at gøre mindre til syndebukke og driver hetz på grund af etnisk oprindelse, tro m.v. Med lovændringer i 1987, 1995 og 2004 har Folketinget derfor udvidet beskyttelsen til også at omfatte seksuelle minoriteter samt understreget, at politi og anklagemyndighed i højeste grad skal kunne tage sager op på eget initiativ og søge straffen skærpet i voldssager med motiver baseret på etnicitet, religion eller seksuel orientering.

Folketinget konstaterer, at den lovgivningsmæssige indsats ikke kan stå alene, men at uddannelse og holdningsbearbejdelse er vigtige elementer i bekæmpelsen af antisemitisme og fremmedhad, og det understreges, at alle overgreb er uacceptable, uanset om de udføres af personer, der tilhører befolkningsflertallet eller mindretalsgrupper.«

Afstemning:

V 65 vedtaget med 108 stemmer (V, S, DF, SF, KF, RV og LA); 2 (EL) stemte hverken for eller imod.

V 66 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Anne-Mette Winther Christiansen (V), Ole Hækkerup (S), Martin Henriksen (DF), Kamal Qureshi (SF), Helle Sjelle (KF), Morten Østergaard (RV) og Per Clausen (EL)