L 22 Forslag til lov om ændring af lov om pligtaflevering af offentliggjort materiale.

(Forlængelse af revisionsklausul).

Af: Kulturminister Brian Mikkelsen (KF)
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. behandling henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Pligtafleveringsloven, lov nr. 1439 af 22. december 2004, havde en revisionsbestemmelse, der forpligtede ministeren til at fremsætte et lovforslag om revision af loven senest i folketingssamlingen 2007-08. Særlig var det problemerne omkring personfølsomme oplysninger ved indhøstningen af websider m.v., der var grunden til, at denne revisionsklausul var indskrevet i loven.

Ministeren ønskede imidlertid en udsættelse af denne revision med den begrundelse, at der først kunne drages klare konklusioner vedrørende lovens virkning på dette felt, når loven havde været i kraft i yderligere 2-3 år. Der indskrives således en revisionsklausul i loven, så regeringen først er forpligtet til at fremsætte lovforslag om revision af loven i folketingsåret 2010-11.

Lovforslaget var en genfremsættelse af lovforslag nr. L 32 fra folketingsåret 2007-08, 1. samling, jf. 1. samling.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 114 stemmer.
Lovforslaget enstemmigt vedtaget med 114 stemmer. *) Malou Aamund indtrådte med virkning fra 07-02-2008 i Venstres folketingsgruppe, men var på afstemningstidspunktet stadig registreret som NY i selve afstemningssystemet. Afstemningsresultatet er derfor
Partiernes ordførere
Troels Christensen (V), Mogens Jensen (S), Karin Nødgaard (DF), Pernille Frahm (SF), Henriette Kjær (KF) og Malou Aamund (NY)