L 106 Forslag til lov om ændring af lov om institutioner for uddannelsen til studentereksamen, lov om institutioner for uddannelsen til højere forberedelseseksamen, lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser, lov om almen voksenuddannelse og om voksenuddannelsescentre og forskellige andre love.

(Udmøntning af kommunalreformen, for så vidt angår det almene gymnasium, hf, social- og sundhedsuddannelser og andre ungdomsuddannelser samt voksenuddannelsescentre (VUC)).

Af: Undervisningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Med loven overgår de amtskommunale gymnasier, hf-kurser, social- og sundhedsskoler og voksenuddannelsescentre pr. 1. januar 2007 til selveje i statsligt regi. Pr. 1. januar 2006 nedsættes en midlertidig bestyrelse for de amtskommunale institutioner.

Regionerne får til opgave at koordinere den samlede indsats i regionen for at sikre sammenhængen i udbuddet af ungdomsuddannelser, herunder den geografiske placering af udbuddet og uddannelseskapaciteten. Det overordnede ansvar for institutionernes udbud og økonomi er fortsat undervisningsministerens.

Lovforslaget var en del af den samlede lovgivningsmæssige gennemførelse af kommunalreformen. Formålet med lovforslaget var at skabe en bedre sammenhæng i uddannelserne og mulighed for at skabe ensartede styrings- og rammevilkår og et mere vidtgående samarbejde mellem de enkelte institutionsformer.

Lovforslaget vedtaget med 100 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 9 (SF og EL).
Lovforslaget vedtaget med 100 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 9 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Tina Nedergaard (V), Pernille Blach Hansen (S), Søren Krarup (DF), Carina Christensen (KF), Margrethe Vestager (RV), Anne Baastrup (SF) og Pernille Rosenkrantz-Theil (EL)