L 21 Forslag til lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) og lov om godtgørelse ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

(SVU til 60-64-årige og regelforenkling).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven giver mulighed for, at 60-64-årige kan få statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til efteruddannelse, herunder til virksomhedsforlagt undervisning. Loven ophæver endvidere reglen om, at deltagere under 25 år højst kan modtage godtgørelse til erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (VEU-godtgørelse) i 30 uger. Endelig betyder loven, at orlovsydelse til uddannelse modtaget inden for de sidste 5 år ikke længere trækker fra i de rammer, der gælder for at få SVU til henholdsvis almen uddannelse og videregående uddannelse.

Lovforslaget var et led i regeringens bestræbelser på at forbedre mulighederne for, at medarbejdere kunne bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet, efter at de var fyldt 60 år. Endvidere var lovforslaget et led i regeringens generelle regelforenklingsindsats.

Et ændringsforslag fra undervisningsministeren gjorde det muligt at opretholde muligheden for at give SVU til uddannelsessøgende under tompladsordningen.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Partiernes ordførere
Tina Nedergaard (V), Bjarne Laustsen (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Aage Frandsen (SF), Margrethe Vestager (RV), Pia Boisen (EL) og Bodil Kornbek (KD)