L 84 Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Elevrefusion, lov om erhvervsuddannelser, lov om godtgørelse ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v. og lov om produktionsskoler.

(Fornyelse af vekseluddannelsesprincippet, finansieringsomlægning m.m.).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh. henvist til fornyet behandling i Uddannelsesudvalget (UDU).

Loven indeholder en fornyelse af vekseluddannelsesprincippet samt nye løsninger i stedet for skolepraktik. Loven indeholder endvidere en finansieringsomlægning, der indebærer en ændret rollefordeling mellem arbejdsgivernes og statens finansieringsansvar for udgifter til skolepraktik og finansiering af godtgørelse m.v. til erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

Endelig bortfalder besparelsen på produktionsskoleydelsen samt muligheden for, at der sker fradrag i produktionsskoleydelsen ved fravær uden lovlig grund eller lignende.

Lovforslaget var en opfølgning på aftalen af 5. november 2003 mellem regeringen, DF og RV om finansieringsomlægning i forlængelse af udmøntning af aftalen om bedre uddannelser (fase II).

Lovforslaget vedtaget med 62 stemmer (V, DF, KF og RV) mod 40 (S, SF, EL og KD).
Partiernes ordførere
Tina Nedergaard (V), Torben Hansen (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Aage Frandsen (SF), Marianne Jelved (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Bodil Kornbek (KD)