Efter 1. beh. henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).
Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.
Loven indebærer:
- Ændrede udbetalingsregler: De opsparede midler i Lønmodtagernes Dyrtidsfond kan fremover udbetales ved tilkendelse af erstatning for erhvervsevnetab på mindst 50 pct. uanset baggrunden for erhvervsevnetabet, svarende til reglerne for rateforsikringer, kapitalforsikring, rateopsparing og opsparing i pensionsøjemed.
- Ophævelse af samtidighedskravet: LD-midlerne kan hæves ved det fyldte 60. år, uden at andre kapitalpensioner samtidig hæves.
- Etablering af flytteret: Den enkelte kontohaver får mulighed for at flytte sine LD-midler over i et andet pensionsinstitut. Det kræves ikke en særlig konto, og pengene vil derfor kunne indgå i en allerede etableret pensionsordning.
- Kapitalforvaltning af andre midler end LD's egne: Loven giver mulighed for, at LD kan etablere et datterselskab, som har til formål at drive fondsmæglervirksomhed eller virksomhed som investeringsforeningsselskab. Der kræves ikke længere, at datterselskabet er ejet fuldt ud af LD, men der er fortsat krav om, at selskabet skal være et datterselskab.
Det fremgik af bemærkningerne, at baggrunden for lovforslaget bl.a. var et resultat af forliget om finansloven for 2002, hvorefter et embedsmandsudvalg blev nedsat i foråret 2002 for at analysere mulighederne for at give borgeme større indflydelse på placeringen og forvaltningen af deres pensionsmidler. I maj 2003 afgav udvalget rapporten »Større valgfrihed i pensionsopsparingen«, og anbefalingerne i denne rapport var grundlaget for nærværende lovforslag.
Den del af lovforslaget, som omhandlede ophævelse af samtidighedskravet, var en konsekvens af lovforslag nr. L 60, der ophævede samtidighedskravet i pensionsbeskatningsloven.
Lovforslaget vedtaget med 110 stemmer (V, S, DF, KF, SF, RV og EL (ved en fejlafstemning)) mod 2 (KD).