L 225 Forslag til lov om ændring af lov om patientforsikring, lov om erstatning for lægemiddelskader og om ophævelse af lov om erstatning for vaccinationsskader.

(Inddragelse af praktiserende autoriserede sundhedspersoner m.fl. under patientforsikringsordningen m.v.).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Samling: 2002-03
Status: Stadfæstet
Titel ændret 27/5 03 fra: Forslag til lov om ændring af lov om patientforsikring og lov om erstatning for lægemiddelskader. (Inddragelse af praktiserende autoriserede sundhedspersoner m.fl. under patientforsikringsordningen m.v.).

sammen: L 223, L 224 og L 225.

Efter 1. beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven udvider erstatningsområdet for patientforsikringsloven, således at den fremover også dækker skader i forbindelse med undersøgelse, behandling og lign. hos privatpraktiserende autoriserede sundhedspersoner. Desuden inddrages en række andre sundhedspersoner og institutioner under lovens dækningsområde.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget udgjorde en del af de forslag om ændringer på klage- og erstatningsområdet samt om indførelse af et rapporteringssystem for utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet, som regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti opnåede enighed om den 31. januar 2003.

Lovforslaget vedtaget med 98 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KRF) mod 10 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Ester Larsen (V), Sophie Hæstorp Andersen (S), Birthe Skaarup (DF), Else Theill Sørensen (KF), Lene Garsdal (SF), Naser Khader (RV), Line Barfod (EL) og Tove Videbæk (KrF)