F 10 Hvordan vil regeringen sikre, at der inden 2005 sker en reduktion af anmeldte alvorlige arbejdsulykker, psykosociale risikofaktorer, ensidigt gentaget arbejde samt skader som følge af tunge løft, jf. regeringens tidligere udtalelser herom?

Af: Lene Garsdal (SF) , Aage Frandsen (SF) og Ole Sohn (SF)
Til: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ()
Samling: 2002-03
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag til vedtagelse:

V 7. Af Lene Garsdal (SF), Carsten Hansen (S), Margrethe Vestager (RV) og Pernille Falcon (EL).

Fremsat .............. FF 602
Bortfaldet .............. FF 715

V 8. Af Charlotte Antonsen (V), Bent Bøgsted (DF) og Charlotte Dyremose (KF).

Fremsat .............. FF 605
Vedtaget ............... FF 715

Fuld tekst:

V 7. Af Lene Garsdal (SF), Carsten Hansen (S), Margrethe Vestager (RV) og Pernille Falcon (EL):

»Folketinget kan med tilfredshed konstatere, at et enigt Prioriteringsudvalg under Arbejdsmiljørådet har fastlagt konkrete mål for reduktion af anmeldte alvorlige ulykker, psykosociale risikofaktorer i arbejdsmiljøet, ensidigt gentaget arbejde samt skader som følge af tunge løft inden 2005. Folketinget opfordrer derfor regeringen til at sikre, at der senest 1. februar 2003 fremlægges en handleplan, som sikrer, at de opstillede mål kan nås.

Folketinget konstaterer, at disse mål for et bedre arbejdsmiljø ikke kan forventes nået uden en række nye politiske tiltag. Derfor opfordrer Folketinget regeringen til inden 1. februar 2003 at fremlægge forslag til sådanne politiske initiativer, herunder forslag til forstærkede incitamenter til at lave et bedre arbejdsmiljø, en forstærket kontrolindsats fra Arbejdstilsynet samt iværksættelse af en fortsat udbygning af BST-dækningen.«

V 8. Af Charlotte Antonsen (V), Bent Bøgsted (DF) og Charlotte Dyremose (KF):

»Folketinget kan med tilfredshed konstatere, at et enigt Prioriteringsudvalg under Arbejdsmiljørådet - med repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter - har fastsat konkrete mål for reduktionen af anmeldte alvorlige ulykker, psykosociale risikofaktorer, ensidigt gentaget arbejde samt skader som følge af tunge løft i perioden 2000 til 2005.

Folketinget anerkender, at opfyldelsen hviler på et fælles ansvar Arbejdstilsynet og arbejdsmarkedets parter og organisationer imellem og opfordrer regeringen til at fortsætte arbejdet hen mod opfyldelsen af de opstillede mål.

Folketinget ser endvidere frem til, at Strukturudvalget under Arbejdsmiljørådet kommer med anbefalinger til beskæftigelsesministeren om den fremtidige organisering af arbejdsmiljøarbejdet i Danmark.«

Afstemning:

V 8 vedtaget med 59 stemmer (V, DF og KF) mod 48 (S, SF, RV og EL); 2 (KRF) stemte hverken for eller imod.

V 7 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Charlotte Antonsen (V), Carsten Hansen (S), Bent Bøgsted (DF), Charlotte Dyremose (KF), Lene Garsdal (SF), Margrethe Vestager (RV), Pernille Falcon (EL) og Tove Videbæk (KrF)