L 170 Forslag til lov om ændring af lov om leje af almene boliger, lov om leje, lov om midlertidig regulering af boligforholdene, lov om individuel boligstøtte, lov om social service og lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v.

(Overførelse af tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger til boliglovgivningen).

Af: Socialminister Henriette Kjær (KF)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Titel ændret 7/5 02 fra: Forslag til lov om ændring af lov om leje af almene boliger, lov om leje, lov om midlertidig regulering af boligforholdene, lov om individuel boligstøtte og lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. (Overførelse af tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger til boliglovgivningen).

Efter 1. beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at beboerne i tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger bliver lejere, og at lejerne i disse boliger vil få fastsat en husleje, der stort set vil svare til lejen i tilsvarende ældre/plejeboliger.

Lovforslaget var et led i udmøntningen af aftalen om satsreguleringspuljen for 2000 og havde på baggrund af plejeboligreformen, bistandslovreformen og satspuljeforliget som formål at skabe ensartede regler for beboere, uanset om de boede i tidssvarende plejehjem/beskyttede boliger eller i ældre/plejeboliger.

Den hidtil tilfældige tildeling af bolig til ældre eller handicappede personer efter reglerne i enten serviceloven eller almenbolig/ældreboligloven skulle dermed være fjernet.

Forskellene mellem de to typer bestod især i en forskellig huslejefastsættelse og beboerstatus.

Lovforslaget enstemmigt vedtaget med 102 stemmer.
Partiernes ordførere
Flemming Oppfeldt (V), René Skau Björnsson (S), Freddie H. Madsen (DF), Charlotte Dyremose (KF), Villy Søvndal (SF), Margrethe Vestager (RV) og Tove Videbæk (KrF)