L 79 Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v.

(Gennemførelse af Medieaftale 2001-2004 m.v.).

Af: Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (RV)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Titel ændret 12/12 2000 fra: Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed m.v. (Gennemførelse af Medieaftale 2001-2004 m.v.).

Efter 1.beh henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Kulturudvalget (KUU).

Med loven præciseres de overordnede principper for public service-virksomhed. DR's og TV 2's public service-forpligtelser fastholdes og udbygges, og stationernes on-line virksomhed gøres til en del af public service-virksomheden. Endvidere etableres et retligt grundlag for udbud af den fjerde, landsdækkende og den femte, næsten landsdækkende radiokanal, og der oprettes et uafhængigt Radio- og tv-nævn.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at hovedformålet var at gennemføre den aftale om mediepolitikken for perioden 2001-04, som regeringen indgik med SF og CD i foråret 2000.

Lovforslaget gennemførte også tillægsaftale til medieaftalen om anvendelse af de danske digitale radiofrekvensressourcer (DAB). Lovforslaget betød således bl.a., at der blev indsat nye kapitler i radio- og fjernsynsloven om henholdsvis public service-virksomhed, oprettelse af et Radio- og tv-nævn og landsdækkende og regional jordbaseret programvirksomhed med særlig tilladelse.

Lovforslaget vedtaget med 61 stemmer (S, SF, CD, RV og EL) mod 46 (V, KF, DF, KRF, FRI, Mogens Andreasen (UP) og Frank Dahlgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Jytte Wittrock (S), Jens Rohde (V), Brian Mikkelsen (KF), Aage Frandsen (SF), Henrik Svane (RV), Poul Nødgaard (DF), Peter Duetoft (CD), Helge Bo Jensen (EL), Tove Videbæk (KrF) og Kim Behnke (FRI)