L 70 Forslag til lov om indgåelse af tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale.

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Titel ændret 12/12 2000 fra: Forslag til lov om indgåelse af tillægsaftale mellem den danske regering og det grønlandske landsstyre.

Efter 1.beh henvist til Udvalget vedrørende Grønlandslove (GLU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven bemyndiger regeringen til at tiltræde en tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale fra 1979. Tillægsaftalen muliggør overførsel af pensionsordninger tegnet i danske pensions- og livsforsikringsselskaber til tilsvarende grønlandske selskaber, uden at der skal betales skat i Danmark heraf.

Der havde ikke tidligere eksisteret pensionsselskaber i Grønland, hvorfor det efter grønlandsk skattelovgivning havde været en betingelse for at få fradrag for pensionsindbetalinger, at pensionsordningen var oprettet i Danmark. Der var nu oprettet et pensionsforsikringsselskab i Grønland, og der var derfor behov for, at pensionsopsparing foretaget i Danmark kunne overføres til det grønlandske selskab.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Jens-Lars Zeeb Fleischer (S), Ellen Kristensen (V), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Dorit Myltoft (RV), Egil Møller (DF), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)