L 235 Forslag til lov om ændring af lov om offentlig sygesikring.

(Ændring af medicintilskudsregler).

Af: Sundhedsminister Arne Rolighed ()
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indebærer, at reglerne om tilskud beregnet på baggrund af europæiske gennemsnitspriser og reglerne om suspension af tilskud, hvis den danske pris overstiger det nord- og mellemeuropæiske niveau, ikke træder i kraft.

Disse regler erstattes i stedet af regler om beregning af tilskud på baggrund af europæiske priser efter de principper, som er anbefalet af Sundhedsministeriets udvalg om forenkling af medicintilskudssystemet og anvendelse af europæiske lægemiddelpriser i tilskudssammenhæng.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget fandt partierne bag finanlovaftalen for 2000, at lovændringen om at beregne medicintilskud på baggrund af europæiske gennemsnitspriser havde bragt nogle medicinbrugere i en urimelig situation, som følge af at priserne på visse lægemidler i Danmark var betydelig højere end det europæiske gennemsnit, loven definerede.

Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF, Mogens Andreasen (UP), Frank Dahlgaard (UP) og Thorkild B. Fransgaard (UP)) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Hanne Andersen (S), Preben Rudiengaard (V), Henriette Kjær (KF), Anni Svanholt (SF), Birthe Skaarup (DF), Yvonne Herløv Andersen (CD), Tove Videbæk (KrF) og Frank Aaen (EL)