L 110 Forslag til lov om ændring af lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel.

(Ændring af refusionsregler, smidigere regler om 8-ugers opfølgning samt en forsøgsbestemmelse).

Af: Socialminister Henrik Dam Kristensen (S)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 108, L 109, L 110 og L 111.

Efter 1.beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven ændrer reglerne om kommunernes opfølgning i sager om udbetaling af sygedagpenge og forenkler reglerne om arbejdsgiverens indberetning af sygefravær. Desuden nedsættes statens refusion af arbejdsgiverens udgifter til sygedagepenge fra den 5. sygdomsuge.

Endelig giver loven kommunerne hjemmel til at oprette forsøgsordninger, der fraviger reglerne om opfølgning og anmeldelse i sygedagpengesager.

Lovforslaget var et led i aftalen mellem regeringen, SF og Enhedslisten om finansloven for 2001 og blev fremsat som opfølgning på aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi for 2001.

Med baggrund i en stigning i antallet af langvarigt sygemeldte, der modtager sygedagpenge, var hensigten med lovforslaget at gøre det muligt for kommunerne at foretage en opfølgning i sager om sygedagpenge så tidligt som muligt.

Lovforslaget vedtaget med 59 stemmer (S, SF, RV, EL, KRF og FRI); 49 (V, KF, DF, CD, Mogens Andreasen (UP) og Frank Dahlgaard (UP)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Grete Schødts (S), Erik Larsen (V), Pia Christmas-Møller (KF), Kristen Touborg (SF), Anders Samuelsen (RV), Aase D. Madsen (DF), Annie Lunde Hansen (CD), Jette Gottlieb (EL) og Tove Videbæk (KrF)