B 26 Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en udlændingekommission.

Samling: 1999-00
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at nedsætte en kommission, der skulle belyse og vurdere udviklingen i den danske befolkning, især hvad stigningen i antallet af borgere fra mindre udviklede lande ville komme til at betyde.

Kommissionen skulle sammensættes bredt med folk fra alle relevante grupperinger og fag, og kommissoriet skulle afdække en række oplistede problemstillinger omkring den multikulturelle og multietniske udvikling i det danske samfund.

Forslagsstillerne ønskede kommissionens arbejde fulgt op med en folkeafstemning, som skulle klarlægge, om den danske befolkning ønskede en udvikling i retning af et multietnisk og multikulturelt samfund.

I bemærkningerne anførte forslagsstillerne bl.a., at befolkningssammensætningen i Danmark efter deres opfattelse gennemgik en fundamental ændring i retning af stigende indvandring med vidtrækkende konsekvenser for den danske kultur, religion og levevis. Denne udvikling ønskede de belyst, samtidig med at de ønskede den danske befolkning inddraget i debatten ved en folkeafstemning.
Partiernes ordførere
Lotte Bundsgaard (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Peter Skaarup (DF), Helge Adam Møller (KF), Anne Baastrup (SF), Henrik Svane (RV), Søren Søndergaard (EL), Jann Sjursen (KrF) og Tom Behnke (FRI)