L 40 Forslag til lov om ændring af lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love.

(Opgavelkompetencefordeling mellem Fondsrådet og Finanstilsynet, netting, valutaspotforretninger i investeringsøjemed, ændrede placeringsregler for børneopsparing og boligopsparing, konkursbehandling m.v.).

Af: Økonomiminister Marianne Jelved (RV)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven medfører ændringer i en række finansielle love. I lov om værdipapirhandel præciseres kompetencefordelingen mellem Fondsrådet og Finanstilsynet. Desuden ophæves lov om en værdipapircentral. I lov om fondsmæglerselskaber bemyndiges Finanstilsynet til at fastsætte regler om tilladelse til at udføre tjenesteydelser med nye finansielle instrumenter. Der indføres ændring i bank- og sparekasseloven og en række skattelove med hensyn til placering af børneopsparing og boligopsparing, og reglerne om konkursbehandling af realkreditinstitutter ændres.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at formålet bl.a. var at styrke konkurrenceevnen i den finansielle sektor. Derfor ændredes bl.a. bestemmelserne om konkurs i realkreditloven, således at realkreditinstitutter kunne kreditvurderes af udenlandske ratingbureauer. Formålet var herudover regelforenkling. Med hensyn til ændringerne i placeringsreglerne for børne- og boligopsparing var dette en udmøntning af anbefalinger fra udvalget vedrørende langsigtet opsparing.

Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, FP og KRF) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Pia Larsen (V), Pernille Sams (KF), Egil Møller (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Søren Kolstrup (EL) og Kirsten Jacobsen (FP)