L 110 Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om inddrivelse af gæld til det offentlige.

(Effektivisering af det offentliges restanceinddrivelse).

Af: Finansminister Mogens Lykketoft (S)
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Det Politisk-Økonomiske Udvalg (PØU).

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Det Politisk-Økonomiske Udvalg (PØU).

Loven ændrer reglerne for det offentliges inddrivelse af gæld og reglerne for indberetning af skyldnere til private kreditoplysningsbureauer. Loven medfører ændringer i lov om Vækstfonden, lov om offentlige myndigheders registre, kildeskatteloven, toldloven, momsloven, lov om afgift af lønsum m.v. samt lov om registrering af motorkøretøjer.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at lovforslaget var et led i regeringens stemmeaftale med Socialistisk Folkeparti om finansloven for 1997.

Det blev fremhævet, at indberetning af skyldnere til private kreditoplysningsbureauer havde en stor præventiv effekt, og forslaget indeholdt derfor en udvidelse af mulighederne for det offentlige på dette område.

Forslaget indeholdt oprindelig en beløbsgrænse på 5.000 kr. for indberetning af skyldnere til private kreditoplysningsbureauer. Denne grænse blev hævet til 7.500 kr., og betingelserne for indberetning blev gjort afhængig af, om de samlede fordringer blev administreret af samme myndighed og var forfaldne.

Lovforslaget vedtaget med 112 stemmer (S, V, KF, SF, RV og CD) mod 11 (FP, EL og DF).
Partiernes ordførere
Per Kaalund (S), Lars Løkke Rasmussen (V), Pia Christmas-Møller (KF), Aage Frandsen (SF), Bjørn Elmquist (RV), Tom Behnke (FP), Jette Gottlieb (EL) og Poul Nødgaard (DF)