B 50 Forslag til folketingsbeslutning om udvidelse af udlændingeudvalgets kommissorium og sammensætning med henblik på kulegravning af udlændingepolitikken.

Samling: 1996-97
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget opfordrede indenrigsministeren til at udvide kommissoriet for udlændingeudvalget, der blev nedsat den 3. april 1996, til også at omfatte udarbejdelse af bl.a. følgende analyser:

- Det danske flygtningebegreb i forhold til andre lande.

- Kravene til opnåelse af indfødsret.

- Familiesammenføringsreglerne.

- Udlændingepolitikkens konsekvenser for andre samfundsforhold, f.eks. arbejdsmarked og ældrepleje.

Endvidere opfordrede beslutningsforlaget indenrigsministeren til at ændre udlændingeudvalgets sammensætning med repræsentanter for visse navngivne organisationer, f.eks. kommunerne og Ældre Sagen.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at forslagsstillerne fandt udlændingeudvalgets kommissorium og sammensætning for snævert, dels til at skabe et fyldestgørende overblik over udlændingeområdet, dels til at behandle området tilstrækkelig nuanceret og objektivt.

I bemærkningerne opregnede forslagsstillerne en række forskellige scenarier, og ud fra disse ønskede forslagsstillerne at få undersøgt udlændingepolitikkens fremtidige konsekvenser for det danske samfund.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 41 (V, KF, FP og DF) stemte for, 60 (S, SF, RV, EL og CD) imod.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Brian Mikkelsen (KF), Anne Baastrup (SF) og Pia Kjærsgaard (DF)