B 67 Forslag til folketingsbeslutning om repatriering af flygtninge.

Samling: 1995-96
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

I beslutningsforslaget blev regeringen opfordret til i folketingsåret 1995-96 at fremsætte lovforslag, der indebærer, at flygtninge fra områder, hvor der er opnået fred, eller hvor forholdene er blevet normaliseret, automatisk hjemsendes/repatrieres, uanset hvor længe de har opholdt sig i Danmark.

Forslagsstillerne fandt, at der i den seneste tid var opnået fred en række steder i verden, uden at regeringen effektivt havde taget initiativ til, at flygtninge, der var kommet til Danmark fra de pågældende områder på grund af ufred, var blevet hjemsendt/repatrieret.

Det var forslagsstillernes opfattelse, at når der sker en normalisering af forholdene i de lande, hvorfra Danmark modtager flygtninge, ophører forudsætningerne for de pågældendes opholdstilladelse, således at der pr. automatik bør ske en hjemsendelse, uanset hvor længe de pågældende har opholdt sig her i landet.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 6 (FP og DF) stemte for, 106 (S, V, KF, SF, RV, EL og CD) imod.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Helge Adam Møller (KF), Anne Baastrup (SF), Elisabeth Arnold (RV), Arne Melchior (CD), Søren Søndergaard (EL), Tom Behnke (FP) og Pia Kjærsgaard (DF)