L 141 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Afskaffelse af skatteårsbegrebet, beskatning ved selskabers opløsning m.v. og objektivering og forenkling af dispensationsbestemmelser m.v.).

Af: Skatteminister Carsten Koch ()
Samling: 1994-95
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven afskaffer skatteårsbegrebet i selskabsskatteloven, fastsætter regler om beskatningen i det afsluttende indkomstår ved et selskabs opløsning eller lignende og objektiverer og forenkler nogle af dispensationsbestemmelserne i fondsbeskatningsloven.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at reglerne om et skatteår for selskaber og foreninger var et levn fra tiden før kildeskatteloven. Afskaffelsen ville indebære, at der fremover ville kunne indbetales såvel ordinære acontoskatter som foretages frivillige acontobetalinger vedrørende det indkomstår, hvori et selskab eller en forening bliver opløst.

Ændringen af fondsbeskatningsloven indebar bl.a., at det for fremtiden vil komme til at fremgå af selve lovteksten, i hvilke tilfælde værdien af gaver skal medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 103 stemmer.
Partiernes ordførere
Klaus Hækkerup (S), Peter Brixtofte (V), Brian Mikkelsen (KF), Jes Lunde (SF), Kristian Thulesen Dahl (FP), Elisabeth Arnold (RV) og Frank Aaen (EL)