F 39 Hvilke planer har regeringen om at skabe en trafikpolitik i Danmark og i det øvrige Europa, hvor der er sammenhæng mellem de overordnede trafikpolitiske miljømålsætninger og de konkrete politiske initiativer, og hvor afgiftsstrategier og beslutninger om større trafikanlæg undersøges til bunds, før der træffes beslutninger?

Til: Skatteminister Carsten Koch () Miljø- og energiminister , Svend Auken (S) Trafikminister og Jan Trøjborg (S)
Samling: 1994-95
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag om motiveret dagsorden:

D 56. Af Margrete Auken (SF).

Fremsat ............... FF 4347
Bortfaldet ............... FF 4362

D 57. Af Poul Andersen (S), Svend Heiselberg (V), Stefan G. Rasmussen (KF), Vibeke Peschardt (RV) og Arne Melchior (CD).

Fremsat ............... FF 4348
Vedtaget ................ FF 4362

Fuld tekst:

D 56. Af Margrete Auken (SF):

»Idet Folketinget pålægger regeringen at fastholde miljømålsætningen i »Trafik 2005« som et minimum for trafikkens bidrag til den samlede CO2-reduktion, opfordres regeringen til ved begyndelsen af den kommende folketingssamling at fremlægge et handlingsprogram - herunder forslag i EU - indeholdende konkrete og udarbejdede initiativer til opfyldelse af miljømålet.

Folketinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.«

D 57. Af Poul Andersen (S), Svend Heiselberg (V), Stefan G. Rasmussen (KF), Vibeke Peschardt (RV) og Arne Melchior (CD):

»Idet Folketinget bekræfter målet i transporthandlingsplanen fra 1990 og efterfølgende den trafikpolitiske redegørelse »Trafik 2005« fra 1993 om stabilisering af CO2-udslippet på transportområdet i år 2005 i forhold til 1988-niveauet, konstaterer Tinget, at regeringen har igangsat et udredningsarbejde, der skal afklare, hvilke midler til CO2-reduktion i transportsektoren der er mest hensigtsmæssige og samfundsøkonomisk effektive.

Tinget konstaterer endvidere, at dette arbejde vil blive koordineret med tilsvarende vurderinger i energisektoren for at sikre, at CO2-reduktionen i samfundet baseres på de mest omkostningseffektive initiativer.

Tinget opfordrer regeringen til i EU at arbejde for gennemførelse af direktiver vedrørende normer for nye bilers energiforbrug.

Folketinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.«

Afstemning:

D 57 vedtaget med 78 stemmer (S, V, KF, RV og CD) mod 18 (SF, FP og EL).

D 56 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Poul Andersen (S), Svend Heiselberg (V), Stefan G. Rasmussen (KF), Margrete Auken (SF), Ole Donner (FP), Vibeke Peschardt (RV) og Jette Gottlieb (EL)