L 71 Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning.

(Begrænsning af elopvarmning m.v.).

Af: Energiminister Jann Sjursen ()
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven giver energiministeren mulighed for at dispensere fra tidsfristen for godkendelse af projekter for omstilling til miljøvenligt brændsel og giver desuden kommunalbestyrelser adgang til at forbyde eksisterende ejendomme med centralt opvarmningsystem at omstille til et andet system.

Ifølge lovforslagets bemærkninger indgik det som et af elementerne i regeringens opfølgning af energihandlingsplanen »Energi 2000«.

Med »Energi 2000« blev der igangsat en lang række initiativer til effektivisering af energiforbruget og omlægning til en mere miljøvenlig energiforsyning. En status i april 1993 viste imidlertid, at der ikke havde været den fortsatte og aktive opfølgning, som var nødvendig for at fastholde udviklingen, og regeringen havde derfor sammensat en pakke af nye initiativer på energiområdet (»Energi 2000-opfølgningen«).

Lovforslaget fik sin endelige udformning efter vedtagelsen af et ændringsforslag, som energiministeren havde stillet i udvalgets betænkning.

Lovforslaget vedtaget med 71 stemmer (S, SF, CD, RV og KRF) mod 51 (KF, V og FP).
Partiernes ordførere
Ilse Hansen (S), Peter Hansen-Nord (V), Christian Overdal Aagaard (KF), Søren Riishøj (SF), Kim Behnke (FP), Vibeke Grønbæk (RV) og Ole M. Nielsen (KrF)