L 60 Forslag til lov om ændring af etableringskontoloven og investeringsfondsloven.

(Udvidelse af bornholmerordningen med driftsmidler i bygninger opført eller ombygget i indkomståret 1994).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven går ud på at åbne mulighed for at hæve etableringskonto- og investeringsfondsmidler på Bornholm til brug for anskaffelse af driftsmidler i indkomståret 1994, når driftsmidlerne anvendes i forbindelse med erhvervsbygninger m.v., som er omfattet af
bornholmerordningen.

Formålet med lovforslaget var at foretage en mindre justering af den særlige ordning for anvendelse af etableringskonto- og investeringsfondsmidler på Bornholm.

EF-Kommissionen godkendte i medfør af EF-Traktatens statsstøtteregler den 2. juni 1993 bornholmerordningen.

På baggrund af praktiske erfaringer med ordningen havde regeringen imidlertid fundet det uhensigtsmæssigt, at maskiner og inventar, som anskaffes som sidste led i et samlet projekt omfattende nybyggeri eller betydelig ombygning af en bestående bygning, ikke var omfattet af ordningen i indkomståret 1994.

Med lovforslaget blev det derfor foreslået, at reglerne i ordningen også kunne finde anvendelse på maskiner og andre driftsmidler, der i indkomståret 1994 blev anskaffet til anbringelse og brug i sådanne bygninger på Bornholm, som i 1994 nyopføres eller i væsentlig grad ombygges efter reglerne i ordningen.

Lovforslaget vedtaget med 108 stemmer (S, KF, V, FP, CD, RV og KRF) mod 9 (SF).
Partiernes ordførere
Ilse Hansen (S), Mariann Fischer Boel (V), Knud Erik Kirkegaard (KF), Jens Thoft (SF), Niels Højland (FP) og Elisabeth Arnold (RV)