L 240 Forslag til lov om ændring af lov om planlægning.

(Ligestilling af reglerne vedrørende tilvejebringelse af region-, kommune- og lokalplaner for bygge- og anlægsarbejder og ændret anvendelse af eksisterende bebyggelse).

Af: Aage Brusgaard (FP) , Kim Behnke (FP) , Pia Kjærsgaard (FP) og Poul Nødgaard (FP)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Ifølge lovforslaget skulle man ophæve den dispensationsmulighed i planloven (§ 3 a), der gør det muligt at fravige en række bestemmelser ved placering af asylcentre.

Med lov nr. 270 af 6. maj 1993 (jf. omtalen i Årbog & Registre 1992-93 side 198) blev der indsat en dispensationsbestemmelse i lov om planlægning. Bestemmelsen gav miljøministeren adgang til at fritage konkrete projekter vedrørende etablering af indkvarteringssteder for asylansøgere fra lovens bestemmelser om tilvejebringelse af region-, kommune- og lokalplaner.

Formålet med bestemmelsen var at skabe lettere muligheder for regeringen for at tilvejebringe indkvarteringsmuligheder for asylansøgere.

Forslagsstillerne ønskede, at denne dispensationsbestemmelse blev ophævet, således at der skete en retlig ligestilling for alle. De henviste til, at det i et demokratisk retssamfund var et vigtigt princip, at lovgivningen var generel og ens for alle.
Partiernes ordførere
Helen Beim (S), Filt Jensen (V), Christian Overdal Aagaard (KF), Steen Gade (SF), Aage Brusgaard (FP) og Vibeke Grønbæk (RV)