L 320 Forslag til lov om ændring af lov om individuel boligstøtte, lov om byfornyelse og boligforbedring, lov om boligbyggeri og realkreditloven.

(Bofællesskaber, støtte til etablering og drift samt individuel boligstøtte).

Af: Boligminister Flemming Kofod-Svendsen ()
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven fjerner hidtidige hindringer for bofællesskaber, idet den gør det muligt at yde individuel boligstøtte til beboere i bofællesskaber. Boligstøtten skal beregnes med udgangspunkt i den enkelte beboers indkomst frem for i den samlede husstands.

Loven indeholder herudover en enkelt ny støttemulighed, idet der i en 3-årig forsøgsperiode kan ydes støtte til etablering af 1.500 boenheder til den personkreds, som lovforslaget er rettet mod. Kredsen er dels personer, som har svært ved at finde og fastholde en egnet bolig på det sædvanlige boligmarked, og som samtidig har et socialt behov for en bofællesskabsbolig, dels personer på 55 år og derover, som flytter i et kollektivt bofællesskab (55+-bofællesskaber).

Lovforslaget skulle ses som led i regeringens samlede udspil om strukturreformer og beskæftigelsesfremmende initiativer.

Lovforslaget vedtaget med 79 stemmer (S, SF, FP, CD, RV og KRF) mod 44 (KF og V).
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Bodil Thrane (V), Pernille Sams (KF), Pelle Voigt (SF), Kim Behnke (FP), Jørgen Estrup (RV), Addi Andersen (CD) og Henning Lysholm (KrF)