L 199 Forslag til lov om ændring af lov om social bistand og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og amtskommuner.

(Finansiering af udgifter efter bistandsloven til flygtninge, tilskud til kommunerne vedrørende sociale udgifter til flygtninge).

Af: Socialminister Else Winther Andersen (V)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Ifølge lovforslaget skulle der foretages en række ændringer vedrørende kommunernes sociale udgifter til flygtninge. Forslaget omfattede både ændringer af reglerne i bistandsloven om statens finansiering af udgifter efter loven og ændringer af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og amtskommuner, således at der skulle indføres særlige tilskud til kommunernes sociale udgifter til flygtninge.

Baggrunden for lovforslaget var ifølge de skriftlige bemærkninger et ønske om et øget og bedre samarbejde mellem kommunerne og Dansk Flygtningehjælp, som ville medføre en mere effektiv integration af flygtninge samt på længere sigt besparelser for det offentlige.
Partiernes ordførere
Peder Sass (S), Eva Kjer Hansen (V), Pia Christmas-Møller (KF), Pernille Frahm (SF), Bente Juncker (CD), Tom Behnke (FP), Marianne Jelved (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)