L 34 Forslag til lov om ændring af lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel og lov om ligebehandling af mænd og kvinder med hensyn til beskæftigelse og barselorlov m.v.

Samling: 1989-90
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Ifølge lovforslaget skulle retten til barselorlov og barseldagpenge udvides til i alt 36 uger (i tilfælde af mere end ét levendefødt barn til 54 uger) fordelt mellem forældrene, med tilsvarende regler ved adoption. I tilfælde af barnets indlæggelse på sygehus skulle barselorlov- og barseldagpengeperioden udvides.

Videre skulle der indføres ret til at være hjemme med dagpenge på barnets 1. sygedag og ret til indtil 10 omsorgsdage om året for hvert barn under 12 år. Herudover skulle faderens adgang til 2 omsorgsuger kunne udnyttes på et hvilket som helst tidspunkt inden for de første 24 uger efter fødslen, og der skulle være ret til at deltage i fritidsundervisning i mindre omfang uden at miste dagpengeretten.

Endelig skulle arbejdsgiverperioden forlænges fra 1 uge til 3 uger.

Socialudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Jytte Andersen (S), Karen Højte Jensen (KF), Jørgen Winther (V), Asbjørn Agerschou (SF), Jane Oksen (FP), Bjarne Ørum (RV), Herluf Rasmussen (CD) og Inger Stilling Pedersen (KrF)