L 92 Forslag til lov om ændring af lov om miljø og genteknologi.

Af: Miljøminister Lone Dybkjær (RV)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at der indføres en særlig forenklet regulering af storskalaforsøg på lignende måde, som det gælder for forskning, og at der sker en ophævelse af den opsættende virkning af klage i produktionssager, således at der bliver overensstemmelse med, hvad der er tilfældet på miljøbeskyttelsesområdet.

Loven indeholder derimod ikke forslag om at undtage cellehybridisering. I stedet vil de uproblematiske cellehybrider blive undtaget fra lovens område ved en bekendtgørelse.

Af loven fremgår endvidere, at der for storskalaforsøg indføres regler, der minder om forskning. Storskalaanlæggene godkendes af Direktoratet for Arbejdstilsynet, som forinden forhandler med Levnedsmiddelstyrelsen, sådan at der kan medtages vilkår for at sikre det ydre miljø. Hensynet til miljøet vil i øvrigt blive sikret ved, at der efter loven vil blive krævet en bedre fysisk indeslutning og sikring mod udledning for storskalaanlæg end for egentlige produktioner.

Ud over de ændringer, som fremgår af selve loven, foretager arbejdsministeren ændringer i bekendtgørelsen, som vedrører genteknologi og arbejdsmiljø.

Loven er en delvis genfremsættelse af et tidligere ændringsforslag til lov om miljø og genteknologi (L 171), se Årbog & Registre 1987-88, 1. samling.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 116 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD og KRF).
Partiernes ordførere
Helen Beim (S), Ole Bernt Henriksen (KF), Hanne Severinsen (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Knud Lind (FP), Lis H. Noer (CD) og Marianne Jelved (RV)