L 14 Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser vedrørende anvendelse af reguleringspristallet.

(Nyt pristal).

Af: Økonomiminister Niels Helveg Petersen (RV)
Samling: 1987-88 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 355 af 01-07-1988
Beh sammen med L 13.

Efter 1. beh henvist til Det Politisk-Økonomiske Udvalg.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven gennemføres konsekvensændringer i forskellige love som følge af det i denne folketingssamling fremsatte og vedtagne lovforslag om en ændret beregning af reguleringspristallet, se under L 13.

Lovforslaget indeholdt således konsekvensændringer i lov om forsørgelse af militære invalider og sådannes efterladte i de sønderjyske landsdele, i lov om erstatning til besættelsestidens ofre, i lov om tilskud til afvikling af studiegæld og om eftergivelse af studiegæld, i lov om pristalsreguleret alderdomsforsikring og alderdomsopsparing, i lov om skattemæssige afskrivninger m.v. og i lov om indskud på etableringskonto.

Ifølge den skriftlige fremsættelsestale var der taget højde for den ændrede pristalsberegning i de i 1. samling vedtagne lovforslag om ændring af lov om social pension m.v. (L 168) og om ændring af lov om Statens Uddannelsesstøtte (L 137).

Lovforslaget vedtaget med 93 stemmer (S, KF, V, RV, CD og KRF) mod 30 (SF og FP).
Partiernes ordførere
Mogens Lykketoft (S), Henning Andersen (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Jens Skrumsager Skau (V), Mogens Glistrup (FP), Inger Marie Bruun-Vierø (RV), Frode Nør Christensen (CD) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)