L 8 Forslag til lov om ændring af lov om investeringsfonds.

(Udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed samt markedsføring).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 836 af 18-12-1987
Beh sammen med L 6, L 7 og B 1.

Efter 1. beh henvist til Skatte- og Afgiftsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. behandling.

Efter loven gives der mulighed for, at henlæggelser til investeringsfonds, der er foretaget af selskaber, foreninger, institutioner m.v., der driver selvstændig erhvervsvirksomhed, kan anvendes til dækning af afholdte udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed, som er omfattet af ligningslovens § 8 B, stk. 1. Det samme gælder fradragsberettigede udgifter til markedsføring, der er afholdt i forbindelse med eksport til udlandet. Der er her tale om 'gamle' investeringsfondshenlæggelser, det vil sige henlæggelser, der er foretaget for indkomståret 1986 eller tidligere, der kan frigives til forskning og udvikling, samt markedsføring af et produkt i udlandet.

Lovforslaget var sammen med de samtidig fremsatte L 6 og L 7 et led i regeringens eksportpakke til forbedring af konkurrenceevnen.

Lovforslaget vedtaget med 116 stemmer (S, KF, V, RV, CD, FP og KRF) mod 23 (SF og FK).
Partiernes ordførere
Kaj Poulsen (S), Mogens Lykketoft (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Aage Frandsen (SF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Jens Skrumsager Skau (V), Aase Olesen (RV), Jørgen Estrup (RV), Bernhard Baunsgaard (RV), Bente Juncker (CD), Helge Dohrmann (FP), Preben Møller Hansen (FK) og Knud Glønborg (KrF)