L 83 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelse med kulbrinteindvinding i Danmark (kulbrinteskatteloven) og lov om ansættelse og opkrævning m.v. af skat ved kulbrinteindvinding.

(Konsekvensændringer som følge af skattereformen m.v.).

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 926 af 19-12-1986
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven tilpasser bestemmelserne i kulbrinteskatteloven og lov om ansættelse og opkrævning m.v. af skat ved kulbrinteindvinding til skattereformen med virkning fra 1. januar 1987.

De gennemførte ændringer vedrører for det første en række bestemmelser i de to nævnte love om selskaber, fonde og foreninger m.v. Det præciseres, at de nævnte bestemmelser også gælder for fonde og foreninger, institutter m.v., der er omfattet af den særlige fondsbeskatningslov, som blev gennemført i forbindelse med skattereformen.

Andre ændringer vedrører udenlandske erhvervsdrivende, der udfører arbejde her i landet i tilknytning til efterforskning og indvinding af kulbrinter. Denne personkreds vil efter loven blive beskattet med 50 pct. af deres indkomst her fra landet.

Endelig er der gennemført ændringer vedrørende beskatning af personer, der har indtægt ved kulbrinteindvinding i Danmark. De nævnte personer skal fremover ud over kulbrinteskat svare indkomstskat til staten med 50 pct. af indtægten ved kulbrinteindvinding. Herved bliver de pågældende personer ligestillet med selskaber, der driver kulbrintevirksomhed.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 150 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, KRF, FP og VS).
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Ib Stetter (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Jens Thoft (SF), Flemming Kofod-Svendsen (KrF), Hans Damgaard Nielsen (FP) og Keld Albrechtsen (VS)