L 109 Forslag til lov om ændring af lov om skattemæssige afskrivninger m.v.

(Miljøforbedrende investeringer i landbrug m.v.).

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 74 af 18-02-1987
Efter 1. behandling henvist til Skatte- og Afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet behandling i Skatte- og Afgiftsudvalget.

Efter loven åbnes der mulighed for fuldt ud at straksafskrive udgifter til investering i anlæg til opbevaring af husdyrgødning og lignende miljøforbedrende foranstaltninger i landbruget. Det betyder, at udgifterne kan fradrages i den skattepligtige indkomst på én gang. Med en miljømæssig godkendelse af investeringerne kan landmanden herefter vælge enten at benytte den særlige straksafskrivning eller at søge om direkte tilskud efter den nye miljøstøtteordning. Den særlige adgang til straksafskrivning begrænses til investeringer inden udgangen af 1989 og kan benyttes for investeringer foretaget tilbage fra den 1. december 1985.

I udvalgets betænkning stillede ministeren for skatter og afgifter 2 ændringsforslag som en konsekvens af vedtagelsen af forslag til lov om støtte til miljøforbedrende investeringer i mindre landbrug, se under L 64. Disse ændringsforslag blev vedtaget.

Lovforslaget vedtaget med 78 stemmer (KF, V, RV, CD, KRF og FP) mod 63 (S, SF og VS).
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Poul Henrik Houe (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Bernhard Baunsgaard (RV), Addi Andersen (CD), Flemming Kofod-Svendsen (KrF), Hans Damgaard Nielsen (FP) og Keld Albrechtsen (VS)