L 77 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelse med kulbrinteindvinding i Danmark (kulbrinteskatteloven) og lov om ansættelse og opkrævning m.v. af skat ved kulbrinteindvinding.

Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Lovforslaget havde til formål at sikre en fremrykning af beskatningen af indtægter ved efterforskning og indvinding af kulbrinter.

Det indeholdt 3 elementer:

1. Indførelse af en fremrykket kulbrinteskat, der skulle fastsættes til 10 pct. af salgsværdien af kulbrinter efter kulbrintefradrag.

2. Nedsættelse af kulbrintefradraget fra 25 pct. til 20 pct. af aktivernes anskaffelsessum.

3. Nedsættelse af kulbrinteskatteprocenten fra 70 pct. til 60 pct.

Ved 1. behandling blev lovforslaget behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v., se nærmest foranstående sag.

Under 1. behandling blev lovforslaget afvist i den foreliggende form af ministeren for skatter og afgifter samt ordførerne for KF, V og CD, mens ordførerne for SF, RV, VS og FP i varierende grad var positivt indstillede over for intentionerne i lovforslaget.

Udvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Hans Hækkerup (S), Mogens Lykketoft (S), Hagen Hagensen (KF), Anders Fogh Rasmussen (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Bente Juncker (CD), Steen Tinning (VS), Kristen Poulsgaard (FP) og Arne Bjerregaard (KrF)