L 37 Lov om ændring af lov om forsikring af varer og fragt mod krigsfarer til søs.

Af: Industriminister Ib Stetter (KF)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 581 af 19-12-1985
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Ved loven blev lov om forsikring af varer og fragt mod krigsfarer til søs gjort tidsubegrænset, således at bestemmelsen om lovens gyldighedstid i § 11 blev ophævet.

Samtidig blev der for bestyrelsesmedlemmer i det ved loven oprettede forsikringsinstitut indført en 4-årig valgperiode samt et krav om fratræden ved det fyldte 70. år.

Som baggrund for lovforslaget fremgik det bl.a. af bemærkninger til lovforslaget, at spørgsmålet om en yderligere forlængelse af loven havde været behandlet i bestyrelsen for det ved loven oprettede forsikringsinstitut, »Dansk krigs-søforsikring for varer«, og at bestyrelsen enstemmigt havde indstillet, at loven, der hidtil er blevet forlænget for 10 år ad gangen, gøres permanent, således at bestemmelsen om lovens gyldighed i § 11 ophæves.

Bestyrelsen havde begrundet denne indstilling med, at de grunde, som førte til instituttets oprettelse, nemlig risikoen for krigsfare til søs, stadig måtte antages at foreligge, og at intet tydede på, at disse forhold ville blive ændret inden for en overskuelig årrække.

Lovforslaget indeholdt oprindelig ikke forslag om ændringer i reglerne om valg af forsikringsinstituttets bestyrelsesmedlemmer, men disse ændringer blev gennemført ved vedtagelsen af et ændringsforslag herom i den af udvalget afgivne betænkning stillet af et enigt udvalg.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 149 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, FP, KrF og Tinning (VS)); 4 (VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Arne Jensen (S), Arne Lund (KF), Svend Heiselberg (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Hans Larsen-Ledet (RV), René Brusvang (CD), Helge Dohrmann (FP), Elisabeth Bruun Olesen (VS) og Inger Stilling Pedersen (KrF)