L 226 Forslag til lov om ændring af lov om gymnasieskoler og studenterkursus.

(Ændring af gymnasiets struktur).

Af: Undervisningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

Lovforslaget havde til hensigt at fastlægge rammerne for en ny gymnasiestruktur.

Det hidtidige linjeopdelte gymnasium foresloges bibeholdt, men de nuværende grene foresloges erstattet af kombinationer af valgfag, som eleverne selv inden for visse rammer skulle kunne sammensætte. Det enkelte fag skulle enten være fælles for alle elever på den valgte linje (obligatoriske fag) eller tillige eller alene valgfag for den enkelte elev.

Endvidere blev der i lovforslaget åbnet mulighed for enkelte nye fag i gymnasiet.

Ifølge undervisningsministerens skriftlige fremsættelsestale var lovforslaget en opfølgning af det forslag til motiveret dagsorden, der blev vedtaget under folketingets forespørgselsdebat om planerne for ændringer af gymnasiet (se C. I. nr. 3), og hvorefter folketinget pålagde undervisningsministeren i forbindelse med de bebudede ændringer i gymnasiet at fremsætte forslag for folketinget inden udgangen af folketingsåret 1985-86.

Ved 1. behandling af lovforslaget syntes kun ordførerne for regeringspartierne at kunne tilslutte sig lovforslaget i den foreliggende form. De øvrige ordførere syntes dog i en vis udstrækning at åbne mulighed for en videre drøftelse af lovforslaget.

Uddannelsesudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Poul Erik Korneliusen (S), Eva Bente Møller (KF), Hanne Severinsen (V), Søren Riishøj (SF), Ole Vig Jensen (RV), Bente Juncker (CD), Elisabeth Bruun Olesen (VS), Pia Kjærsgaard (FP) og Jens Kristian Steffensen (KrF)