L 148 Lov om ændring af lov om visse kreditinstitutter m.fl. love.

(Fondsbørsreformen).

Af: Industriminister Ib Stetter (KF)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 317 af 04-06-1986
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Loven medfører, at fondsbørsvekselerere får adgang til at omdanne deres bankiervirksomhed til et kreditinstitut med mulighed for udvidede arbejdsopgaver i forhold til de eksisterende.

Loven indebærer i øvrigt, at visse bestemmelser i henholdsvis lov om en værdipapircentral, lov om aktieselskaber, lov om anpartsselskaber, lov om forsikringsvirksomhed samt næringsloven ændres under hensyn til, at fondsbørsvekselererstanden afskaffes, og at handelen på Københavns Fondsbørs skal foregå gennem børsmæglerselskaber.

Lovforslaget skal ses i sammenhæng med det samtidig fremsatte og behandlede forslag til lov om Københavns Fondsbørs, og for så vidt angår baggrunden for og formålet med disse lovforslag henvises der til omtalen heraf se nærmest foranstående sag.

Nærværende lovforslag havde herudover til formål at gennemføre EFs 1. direktiv om samordning af lovgivningen om adgang til at optage og udøve virksomhed som kreditinstitut (77/780/EØF) for så vidt angik fondsbørsvekselerernes bankiervirksomhed.

Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen ved 2. behandling af et af industriministeren i betænkningen stillet ændringsforslag.

Ved 3. behandling blev lovforslaget enstemmigt vedtaget med 137 stemmer.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Flemming Hansen (KF), Jens Peter Jensen (V), Jes Lunde (SF), Aase Olesen (RV), Helge Dohrmann (FP) og Inger Stilling Pedersen (KrF)